Tijdens onze SOUL Creativity Week (3-9 okt) in Frankrijk word je, naast het ontwikkelen van je creativiteit in fotografie, elke dag culinair in de watten gelegd door ons kook team Lotta & Turi.

Creatieve foodies

Met veel plezier en bevlogenheid maken ze gerechten. Beiden leerden de fijne kneepjes in een  restaurant. Lotta bij Toscanini en Turi bij het Skatecafe in Amsterdam. Samen doen ze niets liever dan cateren. En tijdens de Creativity Week toveren zij elke dag iets lekkers op onze borden. Wat een feest!

Lotta: ‘Mijn liefde voor eten heb ik van mijn moeder. Ik heb altijd veel met haar gekookt. Ze heeft mij de basis geleerd. Nu leer ik haar weer af en toe iets nieuws! Sinds ik met Turi ben, koken we vaak voor elkaar of samen.’
Turi: ‘Ik ben wat experimenteler als we koken, ben altijd in om nieuwe, creatieve dingen te proberen. We staan allebei geregeld in de keuken van een restaurant maar samen koken vinden we het leukst!’

Lotta & Turi kijken enorm uit naar SOUL Creativity Week. Waarom? ‘In de Perigord kunnen we koken met veel verse lokale producten en daarnaast hebben we veel zin om te koken voor een groep die er voor kiest om hun zintuigen wakker te schudden!’

Sneak preview: een recept!

“Lauwwarme bietensalade met bramen en mozzarella”
De lauwwarme bietjes en sappige (zelfgeplukte) bramen contrasteren prachtig met het heldere groen van de basilicum. Kortom: een feest voor al je zintuigen!

Ingrediënten

Rode en gele bieten
Walnoten
Mozzarella
Bramen
Basilicum
Olijfolie
Vijgenbalsamico
Zout & Peper

Bereiden

Rooster de bietjes een klein uurtje in hun schil in de oven, afhankelijk van hoe groot ze zijn. Rooster daarna de walnoten 20 minuten in de oven of snel in de pan. Laat de bietjes even afkoelen voordat je ze ontvelt en snijd ze in grove parten. Scheur de mozzarella in stukken, was de bramen en hak de walnoten grof. Verdeel de bieten over een grote schaal en doe hetzelfde met de mozzarella. Strooi de bramen en walnoten erover, en scheur wat blaadjes basilicum Boven de schaal. Besprenkel met olijfolie, vijgenbalsamico, zout & peper. Voila! Liefs, Lotta & Turi
Bietensalade met bramen, geitenkaas en walnootolie - recept - okoko recepten

Author Aurélie Hudig

More posts by Aurélie Hudig