Aankomende Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Verdieping: systemische dag

31 mei, 2018 @ 10:00 - 16:00

SOUL at Work organiseert in samenwerking met Ninouk Hehenkamp een systemische dag.

Ken je het gevoel dat je ergens mee worstelt en wat je ook doet, het blijft bestaan? Zoals vervelende patronen die steeds terugkeren, problemen in je relatie, lichamelijke klachten of (onverklaarbare) negatieve emoties? In zo’n geval is de kans aanwezig dat dit te maken heeft met de onbewuste invloed van jouw geschiedenis en het systeem waar jij uit bent voortgekomen.
 Wie jij nu bent, heeft alles te maken met je systeem van herkomst. Systemisch werk helpt je om inzicht te krijgen hoe je verbonden bent met je familie, hoe vrij je bent van je geschiedenis en in hoeverre jij in staat bent om werkelijk je eigen leven te leven.

Magische taak: Alle kinderen zijn ten diepste loyaal aan hun eigen familiesysteem en nemen een rol op zich die het meest dienend is voor het systeem: de redder van het moeilijke huwelijk, de vervanger van het overleden broertje, de zoon die vader gelukkig zal maken, het stille kind dat niemand tot last wil zijn, etc. Wij kunnen ons leven lang bezig blijven om deze taak vorm te geven, al is dit al lang niet meer behulpzaam en zij we ons dit nauwelijks bewust. Als je onvoldoende erkent, verwerkt en accepteert hoe het was in jouw systeem van herkomst, blijf je op diep niveau vastzitten aan de patronen uit jouw familiesysteem en kan dit je als volwassene belemmeren om werkelijk jouw eigen weg te bewandelen.

Wat doen we deze dag?

We werken met systemen van herkomst (je familie). Dit vindt plaats in het bijzijn van meerdere mensen die een thema inbrengen of die gewoon representant zijn. Voordat een opstelling begint, benoem je als cliënt in een voorgesprek een thema waar je naar wilt kijken. Vervolgens kies je uit de aanwezigen enkele mensen (representanten) die staan voor mensen uit jouw systeem van herkomst. Jij zet deze mensen vervolgens intuïtief neer in de ruimte, waardoor er een opstelling ontstaat.

Door de opstelling worden de verhoudingen zichtbaar tussen de verschillende leden van jouw familiesysteem en ook waar spanningsvelden aanwezig zijn. Door de mensen letterlijk een andere plek in de ruimte in te laten nemen, verandert de dynamiek en wordt zichtbaar wat er nodig is om jouw systeem weer gezond te laten functioneren.

Je kunt een systemische dag bijwonen als thema-inbrenger (dat je een opstelling krijgt over jouw eigen thema). Er zijn deze dag meerdere inbrengers. De ervaring leert dat alleen al het bijwonen ook altijd weer veel leert over jezelf en over je eigen onbewuste patronen.

Begeleider en coach: Ninouk Hehenkamp en Aurélie Hudig

Gegevens

Datum:
31 mei, 2018
Tijd:
10:00 - 16:00

Locatie

Flow Plaza
Zaanestraat 18
Haarlem,
+ Google Maps

Organisator

Aurélie Hudig
Telefoon:
06 12749397
Bekijk de site van Organisator

Vragen? Neem gerust contact met ons op! Bel 0612749397 of mail naar info@soulatwork.nl
Bekijk onze kalender voor een maandelijks overzicht.