Skip to main content

Toen ik begon met werken, merkte ik dat ik veel energie had, hard ging, en lang kon doorgaan. Maar uiteindelijk raakte mijn onvermoeibare gestel uitgeput. Ik ging naar een psycholoog en leerde beter mezelf in acht te nemen. Toch raakte mijn tank weer leeg en trok mijn lijf weer flink aan de bel.

Totdat ik inzag dat ook de aandacht voor diepere oorzaken van dit energieverlies noodzakelijk was. Ik deed meerdere opleidingen onder andere over systemisch- en lichaamswerk. En daar kwam het patroon naar voren van mijn eigen verdriet weg relativeren en gedoe en verdriet van de ander belangrijker vinden. De rouw om het verlies van mijn moeder (zie foto) kreeg altijd maar dunnetjes aandacht.
Ik leerde meer stil te staan bij mijn eigen gemis en dat serieuzer te nemen.

Het prachtige is nu dat juist het aandacht geven aan mijn eigen gevoel van verdriet, me zoveel lichtheid laat voelen. Want nu weet ik dat niet genomen rouw invloed heeft op het voelen van je levensenergie en focus. Er heeft zich hierdoor in ieder geval een grote verschuiving voorgedaan waardoor ik steviger op mijn benen sta en dichter bij mezelf kan blijven.

Op 7 en 14 juni 2023 geef ik samen met Daan van Hegelsom een tweedaagse training ‘de stress voorbij, terug naar mij’ waarbij we de dieperliggende oorzaken van stress en burn-out met je onderzoeken en je helpen krachtiger in het leven te staan.

Wil jij nu eindelijk echt eens serieus aan de slag met je stress gevoel en de dieperliggende oorzaken van stress en burn-out onderzoeken? Meld je aan op https://www.soulatwork.nl/trainingen/test/
#training #energie #destressvoorbij #opstellingen #lichaamswerk
aurelie@soulatwork.nl en daanvanhegelsom@gmail.com

Author Aurélie Hudig

More posts by Aurélie Hudig