Skip to main content

Doe de oefening:

Vind een rustige plek en moment waarin je niet wordt afgeleid.

Zoek iets in de ruimte wat staat voor ‘je verlangen’. Geef het een plek ten opzichte van jou. Neem de tijd om te onderzoeken wat er gebeurt; hoe voelt je lijf dichtbij en verder weg van het verlangen. Kun je er mee verbinden?

Vind dan iets in de ruimte wat staat voor ‘je weerstand’ en geef dit ook een plek ten opzichte van het verlangen en van jou. Volg je lijf, je mag experimenteren. Kijk eens wat er nu gebeurt als de weerstand erbij is gekomen. Hoe voelt het? Waar gaat je aandacht het meest naar toe? En weet: wat je uitsluit, heeft de macht.

De weerstand beschermde ooit de pijnlijke plek. Wat was er ooit zo pijnlijk? En geef dit de ruimte. Kijk eens wat er gebeurt en hoe het voelt. Door de erkenning van de pijn achter de weerstand krijgt het verlangen meer kleur.

Kijk hoe het nu is om je te verbinden met het verlangen. En vind een nieuw element in de ruimte dat staat voor ‘als jij je verlangen leeft’ en geef ook dit weer een plek. En onderzoek eens hoe dit is. Wat er bij je opkomt, hoe jij je voelt.

Sluit dit onderzoek af door dit gevoel/ beeld van ‘als jij je verlangen leeft’ te tekenen of te omschrijven.

 

Ik wil voelen dat ik leef
Al mijn dagen lang
Ik wil leven sterk en vrij
Ik wil voelen dat ik leef
Voelen dat het stroom in mij
Uit: As it is in Heaven, Gabriellas Sång

 

 

Je kunt deze oefening uitgebreider tijdens een SOUL Coaching doen.

Author Aurélie Hudig

More posts by Aurélie Hudig