Skip to main content
Opstellingenmiddag

Wanneer

19 juni 2024    
13:00 - 17:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Vijzelgracht in Amsterdam
Vijzelgracht, Amsterdam
Kaart wordt geladen...

Familieopstellingen kunnen inzicht geven in wat er onder de waterlijn speelt. Het kan inzicht geven in het ontstaan van je patronen, de bron van je dilemma’s en terugkerende thema’s in je leven. Een opstelling laat zien waar je aan ‘vast’ zit en hoe je uit deze verstrikking kunt komen. Zo opent een opstelling de weg naar een leven naar meer innerlijke vrijheid, in overeenstemming met wie je werkelijk bent.

Wanneer & waar
De opstellingen vinden plaats in Amsterdam, Vijzelgracht 2A, van 13.00-17.00 uur.
Vanaf 12.45 uur inloop.

Begeleiding
Deze middag wordt begeleid door Daan van Hegelsom en Aurélie Hudig.

Kosten
De investering bedraagt €175,00 exclusief BTW als vraag inbrenger, representant €25,00 inclusief BTW. Wij zorgen voor koffie, thee en wat lekkers.

Wat is een familieopstelling?
Tijdens een familieopstelling breng je een vraag in die voor jou van belang is. Samen kijken we of je de vraag misschien nog wat scherper kunt krijgen. Als de vraag helder is, kies je representanten die op de een of andere manier te maken hebben met je vraag, bijvoorbeeld je vader, je moeder, je broer of zus, je passie en iemand voor jezelf. Wanneer je deze representanten geconcentreerd een plek in de ruimte geeft, wordt ineens helder welke dynamieken zich tussen hen afspelen. Wonderlijk is dat de representanten zich vaak net zo voelen als degenen die ze vertegenwoordigen. Als de opstelling zich verder ontvouwt, wordt ook vaak helder welke beweging helend werkt.

Wanneer is een familieopstelling zinvol?
Een familieopstelling kan een waardevolle ondersteuning bieden voor zowel je persoonlijke als professionele groei. Het is een effectieve benadering bij hardnekkige vragen die voortkomen uit loyaliteit aan je oorspronkelijke systeem. Thema’s die we veel tegenkomen zijn gevoelens van twijfel/ moeilijk keuzes maken, gevoelens van uitputting, gebrek aan focus en het ervaren van vastlopen.

Als kind ontwikkel je onbewust patronen met als doel het systeem waar je deel van uitmaakt bij elkaar te houden. Dit kan variëren van bemiddeling en rebellie tot afleiding, het dragen van het lijden van je ouders, en meer. Hierdoor raak je verstrikt, waardoor het lastig wordt om je leven op een vrije manier vorm te geven. Een familieopstelling biedt inzicht in deze loyaliteitspatronen en wijst je de weg om je autonomie terug te winnen.

Een opstelling kan op onbewust niveau veel in beweging zetten, zowel voor degene die een vraag inbrengt als voor de gerepresenteerde familieleden. Dat wat is losgemaakt kan zich vervolgens verplaatsen naar het bewuste niveau. Dit proces vraagt om aandacht en stilte. Daarom raad ik aan om na een opstelling terughoudend te zijn in het maken van analyses; geef wat naar voren is gekomen de tijd om te rijpen. Het geplante zaadje heeft tijd nodig om zich geleidelijk aan het zonlicht toe te vertrouwen.

Iets voor jou?
Voel je een JA of heb je vragen?
Via het aanmeldformulier kun je je inschrijven als representant of vraag inbrenger.
Je kunt ook direct contact opnemen met Aurélie: 06-12749397/ aurelie@soulatwork.nl

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.