Skip to main content

Waardebepaling achteraf is een andere manier van kijken. Het basisidee is dat jij als deelnemer mag bepalen wat de training voor jou waard is.

Je betaalt als deelnemer niet van tevoren. Je komt, je doet mee, je ervaart en je leert. En je ervaart wat de training waardevol voor je maakt. Wat is dat je waard? Na de training bepaal je wat je het waard vond. Dat kun je uitdrukken in geld, nog steeds het meest gebruikelijke waardesysteem in onze maatschappij. Je vraagt dan om een factuur voor het bedrag dat je bepaald hebt, die ontvang je op het aangegeven email adres.

Eerste Hulp Bij Waardebepaling achteraf

  • – Vergelijk wat deze training je oplevert met de waarde van andere ‘diensten’ die net zo lang duren
  • – Een workshop kleien of breien van een paar uur kost al snel €50,-
  • – Een symposium kost al gauw €300,-
  • – Een goede consultant kost makkelijk €200,- per uur
  • – Stel dat geld geen beperking zou zijn, wat zou je het dan waard vinden? Bedenk vervolgens wat dan passend is voor jouw situatie?
  • – Vraag jezelf af hoeveel moeite de begeleider en organisatoren hebben gedaan in de voorbereiding, het geven van de sessie, de kosten die ze maken en de afhandeling. Neem dit mee in je waardebepaling.

En als je waardebepaling achteraf nog steeds erg lastig vindt?

Dan ben je vast niet de enige!

Je kunt dan het best contact opnemen met de begeleider. Want werken met waardebepaling achteraf, geeft jou de verantwoordelijkheid om na te denken wat het voor jou betekent. Maar het geeft ook de verantwoordelijkheid aan de begeleider om met jou, op een prettige manier, in gesprek te gaan.

Author Aurélie Hudig

More posts by Aurélie Hudig