Skip to main content

Wil jij jouw unieke strengths ontdekken?

Eline Meijer is onze Strengths Coach en neemt je mee op ontdekkingsreis naar waar jij onmiskenbaar goed in bent! Een coachingsessie van 1,5 uur (inclusief een StrengthsFinder rapport) zorgt voor meer zelfvertrouwen en focus.

Dit is een vast onderdeel in het 4-daagse trainingsprogramma de SOUL Cycle en wanneer van toepassing in een indiviueel coaching traject.

IN GESPREK MET ELINE!

Vertel eens wat meer over strengths en de strengthsfinder?

Strengthsfinder ofwel CliftonStrengths is een talent ontwikkel tool die bedacht is naar aanleiding van de vraag: “wat gebeurt er als we eens gaan kijken naar wat er sterk is aan mensen ipv niet goed?” Het doel van de methode is om mensen inzicht te geven in hun talenten en ze te helpen van die talenten vervolgens ‘strengths’ van te maken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat wanneer je je niet richt op het ontwikkelen van zwaktes of verbeterpunten, maar juist je talenten, je zo echt je volle potentie leert benutten.

Waarom ben jij strengths coach geworden?

Mijn achtergrond ligt in de psychologie. Ik heb altijd een fascinatie voor mensen en gedrag gehad en in het bijzonder ook de verschillen tussen mensen en hun interactie. Tijdens een baan als operationeel manager ben ik Strengthsfinder voor het eerst gaan gebruiken om mensen te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling en om hun werk zo in te richten dat ze hun strengths konden gebruiken. Ik was gelijk verkocht. Ik ben dit voor de hele organisatie gaan faciliteren en wist toen dat dit mijn roeping was. Het werd mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen met het ontdekken en benutten van hun volle potentieel.

Wat heeft Strengthsfinder jou gebracht?

Het meest waardevolle inzicht waar ik nog elke dag profijt van heb is simpelweg dat het me meer oplevert wanneer ik ervoor kies te investeren in mijn talenten/ strengths en deze ook inzet in de dingen die ik doe. Het werken met strengths heeft er voor mij persoonlijk toe geleid dat ik enorm ben gegroeid. Ik voel me zelfverzekerder, accepteer mezelf en ben trots op mijn talenten. Daarnaast weet ik vaak precies hoe ik iets moet aanpakken (of juist niet) om tot een goed resultaat te komen én voldoening te halen uit de dingen die ik doe.

Wat hoor je vaak terug van mensen?

Het gebeurt wel eens dat mensen na jaren een bericht sturen dat een strengthsessie zulke fijne inzichten heeft gegeven dat het hun leven heeft veranderd. Dit is natuurlijk niet altijd zo, maar wat wel vrijwel altijd gebeurt is dat mensen een beter beeld hebben van de toegevoegde waarde die zij met hun talenten brengen. Mensen geven ook vaak terug dat ze echt eye openers uit ons gesprek halen en stoppen met investeren in dingen waar ze nooit echt goed in zullen worden.

Wat is het effect van strengths coaching? Bekijk het filmpje!

Author Aurélie Hudig

More posts by Aurélie Hudig