Skip to main content
[su_row][su_column size=”1/2″]

Wat wil ik nou eigenlijk echt?

Wat wil je in je leven bereiken?

Kent gijzelf

Het worstelen met deze existentiële vraag is een belangrijk onderdeel van ons levenslange onderzoek om onszelf beter te begrijpen. Het helpt ons om persoonlijke richting te kiezen. Uiteindelijk zoeken we allemaal naar een zinvol en betekenisvol leven. En ook: hoe beter we onszelf kennen, hoe makkelijker het is om keuzes te maken. Wie ben ik. Vaak stellen we onszelf deze vraag op momenten van significante verandering in ons leven. Zoals bijvoorbeeld bij aangaan van relaties, bij het verlies van een baan of bij een carrière switch.

Muurtjes

Maar hoe kom je er nou achter wie je bent? Wie ben je dan in verschillende situaties, rollen en in contact met verschillende mensen. Wanneer we geboren worden zijn we ons pure zelf. We doen niet ons best om ons anders of beter voor te doen. Naarmate we ouder worden begint het vergelijken maar ook het beschermen van onszelf. Twee ingrediënten waarmee we een muurtje rond het ‘zelf’ heen bouwen. Zo heb ik een muurtje dat wil laten zien dat ik geen fouten maak. En nog een ander muurtje dat door door iedereen aardig gevonden wil worden. Daarnaast gedraag ik me als vriendin in sommige situaties heel aanwezig, als moeder wat vaak wat meer teruggetrokken, als partner komt bij mij weer een dominant gedrag op. Zoveel verschillen, wie ben ik nou eigenlijk echt van al die verschillende rollen? En dan heb ik ook nog eens een oordeel over al die rollen.

Ben jezelf

‘Wie ben ik?’ Nou, in ieder geval ben je uniek. Het enige échte unieke dat jij de wereld te bieden hebt, ben jijzelf.

Zelfinzicht helpt je groeien naar wie je wil zijn

Ok. Dus ik ben uniek. Maar waarin ben ik uniek? Hoe weet ik dit? Ik weet dat het hebben van een realistisch zelfbeeld helpt bij het duidelijk krijgen van een richting. Dat zelfkennis en zelfinzicht (wie ben ik), je helpen om te groeien naar wie je wil zijn (wie wil je zijn?). Ook denk ik dat groei een proces is dat nooit stopt. Dus wie je vandaag bent, is niet wie je morgen bent. Morgen ben je misschien iets meer. Of minder. Of net weer iets anders.

[/su_column][su_column size=”1/2″]

Doe mee aan de SOUL Cycle

Onze specialiteit is mensen begeleiden in de zoektocht naar de antwoorden op deze drie vragen. De bovengenoemde methodieken zijn slechts een kleine greep uit het 4-daagse programma de SOUL Cycle. Vragen? Neem contact met ons op!

[/su_column][/su_row]