Skip to main content

– Een verslag van Guidion medewerker Samir Bous over de Energie Workshop: Manage je energie, niet je tijd.

Voor elk werkend persoon is het wel herkenbaar. Het ene moment bulk je van de energie en het andere moment ben je even helemaal leeg. Is dat raar? Nee! Is dat erg? Nee! Kan je de regie pakken en daar invloed op uitoefenen? Ja zeker wel!

Samen met zeven collega’s ging ik opzoek hoe ik mijn energie beter kan gaan managen in de workshop ‘’Fire starter: manage je energie, niet je tijd’’. Onder leiding van de energieke Aurélie en strenghtcoach Eline pakten wij onze valkuilen, maar ook onze krachten bij de horens. Na een korte warm-up hebben wij twee onderdelen behandeld, namelijk het ‘’herkennen’’ & het ‘’opladen’’.

Herkennen van verschillende energiezones

Je kan onderscheid maken in vier verschillende zones van energie, namelijk:

  • Recovery zone (balans tussen lage energie en positieve vibe)
  • Performance zone (balans tussen hoge energie en positieve vibe)
  • Survival zone (balans tussen hoge energie en negatieve vibe)
  • Burn-out zone (balans tussen lage energie en negatieve vibe)

Aurélie vertelde ons dat je gemiddeld 90 minutenlang in de performance zone kan zitten en wat de reden daarvan is. Wij zijn geen robots en hebben ook ons recovery momentje nodig. Ik vergelijk het zelf met een ‘’safezone’’ in een computerspel. Op een gegeven moment heb je zoveel doorgestaan in het level waarin je aan het spelen bent, dat je in de safezone jouw progress kan opslaan, je klamme handjes kan droogmaken en weer verder kan om te performen. Zelfde geldt voor een typische werkdag. You need time to recover!

Vier verschillende batterijen om je energiepeil op te laden

Vervolgens gingen wij aan de slag met hoe je je eigen energiepeil kan opladen, dat kan aan de hand van vier batterijen. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. En aan de hand van energie juicers (dingen die jou energie geven) & energie zappers (dingen die jou kracht kosten) zijn wij aan de slag gegaan wat voor jouzelf belangrijk is. Hoe zet je jouw krachten zo in dat jij jouw energiepeil kan opladen? Op welke tijdstippen heb je welke meetings? Vervolgens werden wij uitgedaagd om te bedenken welke drie juicers wij meer gaan toepassen en hoe het team, de manager & de organisatie daarbij aan kan bijdragen.

Het delen van mijn ervaring geeft al energie! Ik ben dus al goed op weg!

 

 

Author Aurélie Hudig

More posts by Aurélie Hudig