Skip to main content

Zo’n crisis heeft ook zijn voordelen. Na een flinke periode binnen blijven kwam er een stuk meer rust in mijn best drukke bestaan. Al was het thuis nog wel onrustig met home schooling èn werk. Maar het gehaaste hockeytraining-toneel-paardrijden schema van drie kinderen en de vele koffie- en borrelafspraken vielen weg en dat zorgde dat ik mijn blik wat meer naar binnen kon richten. Meer momenten voor meditatie en tijd om stil te staan bij mijn dagelijkse bezigheden in plaats van alleen maar lijstjes afvinken. Eigenlijk best fijn.

Nu de maatregelen weer wat versoepeld worden, beginnen de hockey schema’s weer en worden er weer koffies en borrels gedronken. Voor ik weer terugga richting het ‘normale’ leven, leek het me een goed moment om stil te staan bij wat de Coronatijd mij gebracht heeft en wat ik zou willen vasthouden.

10 dingen die ik door de lock-down anders ben gaan doen:

  1. Ik ben meer thuis en heb meer aandacht voor mijn gezin.
  2. Ik ben meer gaan opruimen (Marie Kondo style).
  3. Meer aandacht voor gezond eten, meer tijd voor lekker koken.
  4. Meer lange wandelingen maken met de hond, vooral in de ochtend.
  5. Niet alleen zittend (on-line) coachen , ook wandelend coachen.
  6. Minder mensen aanraken en omhelzen (dit mis ik en wil ik juist terug!)
  7. Me niet schuldig voelen als ik niet nuttig bezig ben (bijvoorbeeld puzzelen :-).
  8. Met aandacht mijn zintuigen aanzetten in de natuur.
  9. Doen van meditaties, online yoga en fijne gratis webinars of sessies.
  10. Mijn eigen moment afbakenen, minimaal 2 uur per dag alleen zijn en doen wat ik wil.

Daarvan wil ik in ieder geval de punten 1, 4 en 9 vasthouden (tenminste).

Maar het belangrijkste: de Coronatijd heeft mij doen inzien om te ‘willen wat ik heb, in plaats van te hebben wat ik wil’. Daarnaast wil ik de kwaliteit van aandacht thuis niet minder laten worden, al zal dat wellicht nu en dan ten koste gaan van sociale dingen. Een vriendin apte mij kortgeleden met de woorden: ’Ik kom niet want ik wil even in mijn corona bubbel blijven.’ Die vond ik raak.

Wat neem jij mee uit de Corona crisis?

Klik hier voor onze zelftest en ontdek wat jij meeneemt en wilt vasthouden!

 

Author Aurélie Hudig

More posts by Aurélie Hudig