Skip to main content

Welke van deze ochtendrituelen van een handje vol beroemdheden inspireren jou het meest?

1. Dalai Lama

De Dalai Lama zegt over zijn ochtendritueel: “Iedere dag ben ik weer dankbaar dat ik wakker word. Dankbaar dat ik leef. Een mensenleven is iets kostbaars, dat wil je niet verspillen. Ik neem mezelf voor om al mijn energie te gebruiken om mezelf verder te ontwikkelen, mijn hart open te stellen voor anderen. Ik wil zoveel mogelijk positieve dingen uit mijn dag halen, en anderen zo veel mogelijk helpen.”

2. Tony Robbins

Tony Robbins is een meester in discipline en begrijpt goed de psychologie van het geluk. Hij zegt: als je geen extra minuten vrij maakt elke morgen om aan jezelf te werken, dan heb je geen leven. Zijn ochtend ritueel bestaat uit de volgende drie stappen:

  1. Doorwerken van 3x 30 yoga breaths.
  2. Sluit je ogen en vertraag je ademhaling terwijl je je dankbaarheid voelt naar alles in je leven.
  3. Bid en vraag om hulp, begeleiding en kracht voor de dag.

3. Tim Ferriss

Tim Ferriss (van het boek ‘four hour work week’) past een ochtendritueel toe op basis van meer dan duizend leiders uit verschillende hoeken die hij heeft geïnterviewd.

Allereerst, maakt Tim Ferris zijn bed op. Hij zegt dat dit hem een direct een soort afvink gevoel geeft. Vervolgens mediteert hij 10 tot 20 minuten. Daarna doet hij 30 seconden lichte oefeningen vervolgd door een kop zwarte thee. Hij eindigt zijn routine met het schrijven van zijn reflecties voor vijf tot tien minuten. Dit helpt hem “push the ball forward and feel better throughout the day.”

4. Oprah Winfrey

Oprah Winfrey start haar ochtend met twintig minuten meditatie. Dit geeft haar een gevoel van hoop, tevredenheid en diepe blijdschap. Vervolgens stapt ze tenminste vijftien minuten op haar fitness apparaat. Dit verbetert haar productiviteit en boost haar energie niveau. Vervolgens “tunes herself in” door een wandeling te maken, naar muziek te luisteren en een goed ontbijt te maken.

5. Barack Obama

Voormalig president Barack Obama startte altijd zijn dag in het Witte Huis twee uur voor zijn eerste afspraak, dat betekende opstaan om 05.00 uur.  Dit gaf hem tijd om te sporten en het overzicht van zijn dag te creëren. Obama drinkt geen koffie maar groene thee.

6. Steve Jobs

Steve Jobs had een simpel ochtend ritueel. Elke ochtend dekte hij zijn bed, nam een douche en keek zichzelf in de spiegel in de ogen en vroeg: “If today was the last day of my life, would I be happy with what I’m about to do today?” als het antwoord “nee” te vaak achter elkaar was, wist hij dat hij iets moest veranderen.

Afbeeldingsresultaat voor ochtend ritueel

Author Aurélie Hudig

More posts by Aurélie Hudig