Skip to main content

Dromen. Iedereen heeft ze maar niet iedereen leeft ze.
Hoe leef je jouw droom uit? Hieronder 4 stappen van droom naar realiteit.

1. Werk je doel uit.
Wat is je doel? Zodra je met rust en aandacht duidelijk uiteenzet wat precies je doel is en hoe dat er dan uitziet, gaat het plan meer leven. Schrijf of teken het uit, het geeft je meer focus en duidelijkheid.

2. Ga na waarom je het wilt.
Begrijpen waarom je bepaalde dingen wilt bereiken in je leven, is de motivatie die ervoor zorgt dat je je doelen kunt bereiken. Wat zal het realiseren van jouw droom je opleveren? Bijvoorbeeld waarom wil je je eigen bedrijf starten? Waarom wil je meer zelfvertrouwen krijgen? Waarom wil dat boek schrijven? Het antwoord op deze vragen moet overtuigend genoeg zijn om in actie te komen.

3. Onderzoek je weerstand.
Besteed aandacht aan de gedachten die je tegenhouden, duw ze niet zomaar weg. Ze kunnen waardevolle informatie bevatten. Misschien heb je de weerstand omdat je doel te groot is of zich richt op een verkeerde doelgroep. Of is het toch dat je er niet helemaal in gelooft? En zijn je overtuigingen dan realistisch of stammen ze nog uit een gebeurtenis uit je kindertijd?

4. Hoe & wanneer start je?
Op welke manier ga jij je doel vorm geven? Hoe ben je van plan je doelen te bereiken? Maak een stappenplan. Je plan is de routekaart naar je doel. En hoe ga je het plan omzetten in acties en zichtbare resultaten? Wanneer ga je je eerste specifieke doel bereiken?

Wanneer je deze stappen hebt doorlopen en je bent nog steeds niet zeker van je zaak? Meld je dan gauw aan voor de ‘Make it Happen’ training van SOUL at Work en Danielle Emmerik!

Author Aurélie Hudig

More posts by Aurélie Hudig